2011. október 3., hétfő

Festéket vagy színezőt?




A kettő között tartósságukat tekintve van különbség. Színezőből többféle van, akad amelyik a használatot követő hajmosásig tart csupán. Ezek a hajat a savas festékmolekulákból képződő vékony réteggel vonják be, mely a szál felületén telepszik meg. A tartósabb hajszínezők hat-nyolc mosást bírnak ki, hatásuk a negatív töltésű hajszál és a pozitív töltésű festékmolekula vonzásán alapszik, tehát az elektromos vonzóerő miatt tovább megtapad.
A tartós hajfestéktől csak a lenövés szabadít meg minket, ami viszont nem nevezhető túl esztétikusnak- főleg, ha nagyon elüt eredeti hajszínünktől - kb. 6 hetente újra kell festenünk hajtövünket. Tartósságuk az oxidálószernek köszönhető, amely a hajfesték többi komponensével színes festékmolekulákat alkot.


Festői fondorlatok:


A nagy átváltozás előtt, először meg kell határoznod a természetes hajszínedet, mert például sötétbarnából nem lehet egy csapásra platinaszőkét varázsolni. Ha nagyon világos szőkét szeretnél, legjobb ha fodrászhoz fordulsz. Otthoni hajfestés esetén először végezz allergiapróbát, majd kövesd pontosan a leírást, tartsd be a hatóidőt. A festéket addig öblítsd a hajadról, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz,  a szín fixálót 2-3 percig pedig hagyd rajta a hajadon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése