2011. október 5., szerda

7 fő bűn a haj ellen

A hajápolás vagy a hajformázás közben elkövetett hibáink nem kívánatos következményekkel járhatnak. Elárulom, mi az, ami károsítja a hajunkat, és egyben gyorstippeket is adok az elkerülésükhöz.
       




1. NEM SZABAD...

.......................elhanyagolni a festett hajat!
Nem kérdéses: a frissen festett, melírozott haj pompásan mutat. Ám, hogy a fénye ne fakuljon meg, a festékkel kezelt haj ápolásához speciális ápolószereket kell alkalmazni és hajmosás után mindig hajkondicionálót kell használni.
2. NEM SZABAD...
.......................hajgumit használni!
Még akkor sem, ha a lófarok vagy a copf olyan praktikus és olyan gyorsan elkészíthető. El a kezekkel a hétköznapi befőzőgumiktól - ezek erősen károsítják a hajat (törési helyek keletkeznek tőlük)! A tökéletes hajgumi szövetborítású, és nem csupán segédeszköz, hanem a haj dísze is, ráadásul nagyon könnyen kihúzható a hajból.
3. NEM SZABAD...
.......................gyenge minőségi terméket vásárolni!
A hajápoló és hajformázó termékek kínálata szinte kimeríthetetlen. Egy azonban valamennyire érvényes: a samponoknak és az ápolótermékeknek minden esetben igazodniuk kell a hajtípusunkhoz. Minden esetben jó minőségű terméket használjunk. Drágábbak lehetnek az átlagnál, de ezek  koncentrátumok és kevés kell belőlük. A hajunk láthatóan meg fogja hálálni.
4. NEM SZABAD...
.......................dörzsölni a nedves hajat!
Mindannyian ezt tesszük a reggeli rohanásban: kiugrunk a zuhany alól, törölközővel átdörzsöljük a hajunkat, aztán igyekszünk a fésűvel kibogozni. A nedves haj érzékeny. A dörzsölés kilazítja a hajgyökereket, s a végén a hajszál már alig ül a a fejbőrben. Ezért jobb gyengén átnyomkodni a hajat, majd óvatosan kifésülni.
5. NEM SZABAD
.....................olcsó keféket használni!
Ha valóban jót szeretnénk tenni a hajunkkal, fektessünk be egy olyan kiváló minőségű, természetes szőrű hajkefébe, ami nem roncsolja a haj szerkezetét, inkább ragyogóvá teszi a frizurát. Ugyancsak fontos, hogy legyen egy fafésűnk is otthon, mert a műanyagból készült modellekkel ellentétben nem tölti fel a statikus elektromossággal a hajat.
6. NEM SZABAD...
...................túl gyakran egyenesíteni a hajat!
A túl forró levegővel történő hajszárítás, illetve a hajsütő vas túl gyakori használata alaposan megviseli a hajat. Ennek az lesz a következménye, hogy a haj mattá és fénytelenné válik. Ezért a hajszárítót tartsuk mindig legalább 20 centire a fejünktől, illetve ne használjunk túl gyakran hajegyenesítőt. Kimondottan vannak olyan termékek, melyek védik a hajat a hajszárító és a hajsütő melegétől.
7. NEM SZABAD...
.................kerülni a fodrászt!
Akár hosszú, akár rövid, csak a fodrász rendszeres látogatásával marad formában a frizuránk! Festett hajnál 4-5 hetente, egyébként legalább két havonta látogassunk el a fodrászunkhoz.


Gyöngyi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése